2006'daYeşil Kart kalkacak, koğuş sistemi bitecek

Haber Giriş : 20 Mart 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık sektöründeki sorunlarla yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan, yıl başından itibaren Yeşil Kart uygulamasına son verileceğini söyledi.

Hükümet, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen sağlık sektöründe dev adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan bir tanesini de Yeşil Kart'ın kaldırılması oluşturuyor. AK Parti Antalya İl Teşkilatı'nın verdiği yemekte konuşan Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası hazırlıkları yaptıklarını, bu yılın ikinci yarısında bununla ilgili kanunun çıkartılacağını ve 2006 yılının başında da Genel Sağlık Sigortası'na geçilmiş olacağını kaydetti. Genel Sağlık Sigortası'na geçilmesiyle birlikte Yeşil Kart uygulamasına son verileceğini söyleyen Erdoğan, "Artık Yeşil Kart tarihe karışacak. Bu ülkede her doğan, sigortalı doğacak. Bunun altından, yolsuzlukların altından nasıl kalktıysak, öyle kalkacağız" diye konuştu.

KOĞUŞ SİSTEMİ BİTİYOR
Hastanelerin içinde bulunduğu hijyenden uzak, kötü durumu her fırsatta dile getiren Başbakan Tayyip Erdoğan, durumu, "Şöyle bir kontrol edeyim deyip girersen, sağlam girsen hasta çıkarsın" şeklinde özetlerken, sektöre dair bir de sevindirici haber verdi. Koğuş sistemi hastane anlayışını değiştirdiklerini, yeni inşa edilen hastane odalarının artık 1 veya 2 yataklı olduğunu, içinde tuvalet ve banyo bulunduğunu anlatan Erdoğan, mevcut durumda koskoca bir koridor, 8-10 kişinin yattığı koğuşlar bulunduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber